Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Simpsson plockar ut A-licens

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Jessica Simpssons Lövdala Principito efter en av 15 segrar i karriären. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

Gävletravet blir en A-tränare rikare. På torsdagen bytte Jessica Simpsson bokstav på sin licens.

Publicerad:

Jessica Simpsson tar nästa steg i travet. Simpsson, som har Gävletravet som hemmabana, titulerar sig numera som A-tränare. Så sent som under torsdagen bytte hon licens.

– Det blir ingen större skillnad mer än en bokstav i licensen. Det är mer praktiska saker, men det gör att vi kan ta emot lite fler hästar och jag hoppas att det kan skapa en bättre likviditet i företaget, säger hon.

I nuläget har Jessica Simpsson nio hästar på träningslistan. Verksamheten har plats för ytterligare ett par.

– Vi har 15 boxplatser och fyra stora lösdrifter. Tanken är att hålla ett litet stall med hög kvalitet. Vi har även fyra toppstammade fölston och en egen uppfödning. Tanken är att föda upp hästar och göra andelshästar av dem. Det är vår affärsidé. Vi har två fina ettåringar efter Readly Express och Nuncio som det finns andelar i. Vi har ett par äldre starthästar och genomgår en typ av generationsväxling i stallet. Självklart kommer vi att ta emot häst i träning också.

På annandagen kom Jessica Simpssons hittills största seger inom travet. Då tog hennes Lövdala Principito hem Hästägarkannan på Solvalla med hela 250.000 kronor i förstapris.

– Det är det största. Allting stämde verkligen den dagen. Hästen gör alltid bra lopp och han var verkligen värd att få vinna något så stort.

• Vad betyder han för dig?
– Hur mycket som helst. Vi har varit med från allra första början och hjälpt honom till världen. Det är en klok och rolig häst. En häst man aldrig blir besviken på. Han är en riktig glädjespridare. Tyvärr har han haft problem med halsinfektioner och han måste opereras snart igen. Men han har rest sig på nio flera gånger och jag hoppas och tror att han ska göra det igen.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.