Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Stjärnstoet Jazzy Perrine kan komma till elitloppshelgen

Foto: Elliot Chouraqui-LeTROT
Jazzy Perrine på Vincennes. Foto: Elliot Chouraqui-LeTROT

Jazzy Perrine är ett av Frankrikes bästa ston ur kullen född 2019. Nu öppnar tränaren för att ta stjärnstoet till Sverige.

Publicerad:

I en intervju i ATG Live under tisdagseftermiddagen berättade Tomas Malmqvist om statusen på några av sina franska hästar. När fyraåriga Jazzy Perrine (e. Django Riff) nämndes så öppnade tränaren för att starta i Sverige framöver. 

Stoet har hittills sprungit in drygt 500.000 euro på fransk mark och segrat i flera grupp II-lopp.

– Det är lite dåligt med lopp för Jazzy Perrine i Frankrike. Hon måste gå ut och kriga mot hingstarna hela tiden. Hon känns jättefin i träningen och kommer göra någon start här men det är inte alls omöjligt att hon dyker upp i något stolopp i Sverige. Kanske redan till elitloppshelgen, fyraåringseliten för ston eller något sådant, säger Tomas Malmqvist i ATG Live.

Jägersrotränaren berättade vidare att montéstjärnan Intuition (e. Brillantissime) och Iron Jet (e. Charly du Noyer) är andra hästar som skulle kunna vara aktuella att starta i Sverige under elitloppshelgen. 

– Det beror lite på tillfället, det är nog mest till den helgen och kanske några andra helger. Det är nog ingen som direkt kommer stanna kvar i Sverige, säger Malmqvist.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.