Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Svante Båths sista start som tränare

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
I kväll vinkar han hejdå till tävlandet. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

I kväll startar Svante Båth häst för sista gången.
Den långa karriären tar slut när Konstantia Sisu passerar mållinjen i Örebros fjärde lopp.
– Jag kan ärligt säga att i måndags var första gången som jag riktigt reagerade på det nya som väntar, säger han.

Publicerad:

Tidigare i höstas berättade Svante Båth om sitt beslut att lägga av som travtränare. Skälet är att han har problem med höften vilket gör det svårt att såväl köra bil till tävlingar som att köra häst. 

Successivt har hästar och personal lämnat stallet de senaste veckorna. Återstår gör fortfarande en mängd unghästar som under december månad kommer att flyttas till primärt Markus B Svedberg och Daniel Wäjersten samtidigt som vissa går ut på auktion.

Måndagens uppvaknande

I kväll startar han Konstantia Sisu på Örebrotravet och det blir karriärens sista starthäst.

– Så är det. Jag kan ärligt säga att i måndags var första gången som jag riktigt reagerade på det nya som väntar. Mia (hans fru, reds. anm.) brukar gå upp vid fyratiden och dra till stallet en timme senare. Jag brukar gå upp samtidigt och slå på kaffe och gå igenom anmälningarna, säger han.

Den proceduren genomfördes i måndags också – men några hästar anmäldes inte.

– Konstantia Sisu var ju redan anmäld och när jag satt där i måndags morse och märkte att det inte kommer att bli några fler anmälda hästar kändes det väldigt definitivt. Kaffet kommer jag nog att fortsätta med i alla fall.

Foto: TR BILD
Svante i gul kavaj efter segern med Poochai i derbyt. Skötaren Jimmy H Andersson liksom kusken Örjan Kihlström syns också på bilden. Foto: TR BILD

Är du på plats i kväll?

– Nej. Jag har ju jobbigt med att köra bil och det är en anledning till att beslutet är fattat. På de senaste två månaderna när jag trappat ned så har jag märkt en positiv skillnad.

“Hon har chans”

Frågan som återstår är således om Konstantia Sisu ordnar Svante Båths tränarseger nummer 2.689 eller om Global Adventure, som vann 22 november, blev den sista vinnaren.

– Hon har matchats ganska tufft och motstånd saknas inte nu heller men hon har chans så det är inte omöjligt.

ANNONS

Startlista


Örebro , Lopp 4

E3 Bonus - Agria Djurförsäkring - Treåringslopp Ston • 2140 m • Voltstart
Förstapris: 40 000 kr
E3 Bonus - Agria Djurförsäkring - Treåringslopp Ston 3-åriga ston 10.001 - 250.000 kr som kvarstår efter fjärde insatsen. Körsvenskrav kat. 2. Körsvenner födda 051130 eller tidigare. 2140 m. Tillägg 20 m vid vunna 100.001 kr Pris: 40.000-20.000-15.000-10.500-7.000-5.500-5.000-5.000 kr (8 prisplacerade). Lägst 1.500 kr till alla tävlande. Prispengar max total: 118.500 kr. Agria Djurförsäkrings hederspris till segrande hästs ägare. E3 Travlopp AB:s hederspris till segrande hästs tränare/körsven, uppfödare och hästskötare.

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.