Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Berglund mötte björn på rakbanan

Foto: TR MEDIA BILD
Oscar Berglund lyckades fånga björnen på bild. Foto: TR MEDIA BILD

När Oscar Berglund sladdade rakbanan efter dagens träning med stallets hästar fick han oväntat besök. Plötsligt stod han öga mot öga med en stor björn.

Publicerad:

Östersundstränaren Oscar Berglund var tillbaka på rakbanan i skogen i Brunflo idag efter en lyckad torsdagskväll i Skellefteå.

En av hästarna som tränades var Shocking Superman, som startar på onsdag i Meadow Roads lopp.

– Då jag tittade ner på gruset så såg jag alldeles färska spår av en björn. Det är ju inget djur man vill möta då man är ute med en häst. Men träningspasset gick bra och Shocking Superman kändes fantastiskt bra, berättar Berglund.

Efter att ha duschat Shocking Superman och ställt in honom i boxen åkte Berglund upp för att sladda rakbanan.

Då ställdes han öga mot öga med en björn som har ställt sig mitt på rakbanan. Björnen hade inte heller något emot att bli fotograferad.

– Tänk om jag kommit upp med Shocking Superman i stället för med traktorn. Då hade nog risken varit stor att det inte blivit någon start på Solvalla på onsdag. Jag vet inte hur han hade betett sig, men jag gissar att det hade blivit en skentur.

Sett spår tidigare

Berglund har tidigare sett björnspår så han vet att de finns i närheten av hans träningsanläggning.

– Jag antar att det har funnits björn som stått och tittat på oss ibland. Förra året kände jag ganska ofta att hästar blev oroliga och reagerade på något. I år har jag inte känt något, men å andra sidan har väl björnarna precis vaknat.

På måndag gör Shocking Superman sitt sista träningspass innan Meadow Roads lopp.

– Jag hoppas verkligen att vi får ett lugnt pass. Får vi besök av björnen igen är det nog risk att det blir ett snabbjobb, säger Oscar Berglund och skrattar.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.