Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Gennaro Casillo till Sverige

Foto: TR BILD
Urlo dei Venti vid seger. Foto: TR BILD

Svensk travsport får tillskott på tränarsidan från Italien enligt Sulkysport.

Publicerad:

Sulkysport rapporterar om att Gennaro Casillo, tränare till tidigare världsstjärnan Urlo dei Venti och fjolårets elitloppsvinnare Cokstile, planerar att flytta till Sverige. Tränaren vars stall tar över 300 segrar per år, väljer att hyra boxar på granngården till Christoffer Eriksson.

– De kommer att tränas på mina banor och tanken är att jag ska hjälpa till och köra hästarna i lopp, men det är Gennaro själv som kommer stå som tränare på hästarna. De ska komma i mitten av mars så de ska väl kunna börja starta i slutet av samma månad, säger Christoffer Eriksson och fortsätter:

– Jag har fått en lista på en de hästar som ska komma upp och bland dem fanns det två hästar som varit tvåa under Prix d’Amerique-helgen. Duger man där nere så duger man givetvis även på lördagarna i Sverige, det kan man nog räkna med.

Gennaro Casillo tog 316 segrar på 1392 starter i fjol. Rekordåret så här långt var 2016 då det blev 423 vinster på 1532 starter. Mer inkört blev det däremot 2017 då stallet körde in över 2,5 miljoner euro. 2018 var stallets stjärna Urlo dei Venti först över mållinjen i Oslo Grand Prix, men fråntogs segern på grund av positivt prov för triamcinolonacetonid.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.