Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Åke Svanstedts Hambletonianvinnare Captain Corey till avel

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Åke Svanstedt. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

I somras vann Captain Corey storloppet Hambletonian på The Meadowlands. Nu har kretsen kring hästen beslutat att ta honom till avel.

Publicerad:

Treårige Captain Corey (e. Googoo Gaagaa) har gjort sin sista start. Hästen skadade sig i samband med segern i consolation av Pennsylvania Sire Stakes i början av september.

Nu har ägarna till årets vinnare av Hambletonian tagit beslutet att han blir avelshingst nästa år, något som Sulkysport var först att skriva om.

Captain Corey, som kostade 150.000 dollar på auktionen i Lexington 2019, noterades för 10 segrar på 14 starter och sprang in 1.090.333 dollar för sin tränare Åke Svanstedt.

Utöver segern i Hambletonian vann han även Earl Beal Jr. Memorial som treåring samt finalen av Pennsylvania Sire Stakes som tvååring.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.