Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Årets häst under luppen

Foto: Jörgen Tufvesson/ALN
Årets häst i Danmark, Dontpaytheferryman, ska avelsvärderas i mars. Foto: Jörgen Tufvesson/ALN

En obesegrad treåring, tvåan från fjolårets Europaderby och så svenske Quid Pro Quo. I mars är det dags för avelsvärdering i Danmark.

Publicerad:

Stutteri Laser på danska Fyn står värd för avelsvärdering den 16 mars. Sex hingstar är anmälda, däribland den svenske, sjufaldige miljonären Quid Pro Quo som nyligen stallades upp på Bornholm. Quid Pro Quo är sedan tidigare bedömd i Sverige där han erhöll 86 poäng vilket motsvarar ett mycket högt skattat avelsvärde.

Värderas ska också norske Born in the U.S.A, som slutade tvåa i Europaderbyt på Solvalla i fjol, samt Dontpaytheferryman. Den senare gick obesegrad genom tvåårssäsongen i fjol och vann bland annat Dansk Uppfödningslöpning på nya löpningsrekordet 1.15,5/2000 meter. När den danska travsportens gala gick av stapeln tidigare i år utsågs Dontpaytheferryman till Årets häst.

Anmälda hingstar:
Born in the U.S.A.  (e. Muscle Hill)
Become Money (e. Sam Bourbon)
Dontpaytheferryman (e. Cantab Hall)
Quid Pro Quo (e. Yankee Glide)
Running Sea (v. Supergill)
Teddybear Song (v. Windsongs Legacy)
 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS