Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Årets Sto går till avel

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Sofia Frilén efter segern med Ellieann i Lars Lindbergs Minne 2017. Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

Under lördagskvällens travgala på Bergsåker fick kretsen kring Ellieann ta emot priset för Årets Sto, men tyvärr har hästen nu drabbats av dubbla gaffelbandsskador.

Publicerad:

Ingemar Söderberg-tränade Ellieann (e. Up Front Larry) hade ett väldigt bra 2018 med två segrar och drygt 600.000 kronor i inkörda pengar. Hon vann bland annat V75-lopp på Hagmyren och slutade tvåa i Lars Lindbergs Minne, vilket räckte för att bli Årets Sto på Bergsåker. I sulkyn i alla starter på svensk mark satt Sofia Frilén, som fick vara med under lördagskvällen på Bergsåker och ta emot en av kvällens största applåder. Tyvärr hade Sofia även mindre roliga nyheter att berätta om Ellieann.
– Hon är gaffelbandsskadad i båda bakbenen efter sin Frankrike-turné. Alla vi i kretsen kring henne är jätteledsna, men nu är det bestämt att hästen ska betäckas istället. Det blir förmodligen Explosive Matter som första partner, berättade Sofia.
Explosive Matter (e. Cantab Hall) köptes nyligen av Global Farm och ska i år stå uppstallad som avelshingst på Stuteri Broline. Ellieann är sedan några veckor tillbaka hemma på svensk mark igen. Sammanlagt har det blivit nio segrar och 1.487.650 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS