Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Åttafaldig miljonär slutar

Foto: Matilda Öhrman
Europaderbyvinnaren Kadett C.D. har gjort sin sista start. Foto: Matilda Öhrman

Nu är det definitivt färdigtävlat för den åttafaldige miljonären.

Publicerad:

Kadett C.D. (e. Scarlet Knight) är numera tolv år gammal och har under de två senaste somrarna verkat som avelshingst hos Stall WF i Boden. Hästen har dock tävlar på hos Robert Bergh mellan betäckningssäsongerna, dock utan att komma upp till tidigare höjder. De åtta starterna som Kadetten gjorde i början av det här året inbringade 119.000 kronor. Senaste vinsten kom i Kalmar i april 2017.
– Nu är det bestämt att Kadetten ska lägga tävlingsskorna på hyllan. Han blir kvar hos Stall WF i Boden, berättar Robert Bergh.
Kadett C.D. avslutar tävlingskarriären med 26 segrar och 8.715.320 kronor. De två allra största segrarna kom i Europaderbyt samt Breeders Crown-finalen som fyraåring.

Framöver blir det nu istället fullt fokus på avelsarbetet. Kadetten debuterade i aveln 2018 och fick i år elva avkommor. Stall WF:s Madelene Wikstén vet mer om årets utfall.
– Kadetten betäckte 14 ston, varav 12 nu är dräktiga. Det är en fantastisk fin hingst att jobba med, han är otroligt lättsam. Jag har en del att jämföra med och anser att hans första avkommor, som kom till i år, ser väldigt fina ut. Moderstammen är stark, så jag tycker det ser intressant ut för hans del.

Wikstén berättar vidare att Triton Sund slutar som avelshingst på grund av åldersskäl. Så kvar inför nästa säsong hos Stall WF finns nu ”bara” Kadett C.D. och Hövding Lavec.

 

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS