Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Captain Corey till Hanover Shoe Farms

Foto: TR BILD
Hanover Shoe Farms blir nytt hem för Captain Corey. Foto: TR BILD

Captain Corey har tävlat färdigt.
Nästa år debuterar han i aveln och nu är det klart var han ska stå.

Publicerad:

Hambovinnaren ska syndikeras och stallas upp på Hanover Shoe Farms i Pennsylvania. Det berättar stuteriet i ett pressmeddelande.

– Vi köper en betydande del av Captain Corey och ska betäcka flera högkvalitativa ston med honom, säger Bridgette Jablonsky som är vice vd för Hanover.

Priset för Captain Coreys tjänster blir 8.500 dollar.

En som har stora förväntningar på Captain Corey som avelshingst är delägaren Robert Lindström.

– Jag kommer fortsatt äga en del i honom och mina förväntningar på honom i aveln är väldigt stora. Jag är otroligt glad över det som händer i den amerikanska travsporten just nu. Tidigare har den varit lite konservativ med passgångare kontra travare i aveln och det tror jag är en av anledningarna till att Googoo Gaagaa inte fick chansen där från början. Jag tror att han kan bli en gamechanger för aveln och det känns fantastiskt att vi fick till samarbetet med Hanover Shoe Farms. Det är det största stuteriet och den bästa partnern vi kan ha, säger Robert Lindström.

• Vilket intresse har du märkt av kring Captain Corey de senaste dagarna?

– Det har varit väldigt stort och då ska man veta att huvuddelen av intressenterna går direkt till Hanover. Men även min telefon är full från personer från flera europeiska länder som är intresserade av honom.

Planen är att Captain Corey ska syndikeras i 120 andelar där varje andel kommer att kosta 34.500 dollar.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.