Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Coin Perdu har gjort karriärens sista start

Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Coin Perdu och Erik Adielsson. Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

2016 blev det seger i Svensk Uppfödningslöpning. Nu har Svante Båths Coin Perdu gjort sin sista start – den åttaårige hingsten avslutar karriären med fem miljoner kronor på kontot.

Publicerad:

Drygt 5,9 miljoner kronor intjänat och 21 segrar på 35 starter. Tävlingskarriären har varit framgångsrik för Svante Båths Coin Perdu. Han vann Svensk Uppfödningslöpning 2016 för att efterföljande år ta hem långa E3 och bli tvåa i Svenskt Travkriterium.

Nu avslutar Coin Perdu tävlingskarriären för att bli avelshingst, meddelar stall Båth i ett pressmeddelande.

– Så mycket han har betytt och eftersom han alltid ger sitt yttersta varje gång, så är vår skyldighet att vara vaksamma på minsta signal. Nu har vi fått den signalen och med tanke på talangen som hans avkommor visar så blir det spännande att ta nästa steg och ge honom chansen som avelshingst, säger Svante Båth.

Coin Perdu har redan testat på livet som avelshingst. 2020 föddes hans första kull och i skrivande stund har han 27 färdigregistrerade svenskfödda avkommor.

– Han fick ju några avkommor födda 2020 och jag har en handfull av dem i träning. Det är några riktiga talanger och precis som pappa S.J.'s Caviar ser Coin Perdu ut att nedärva tidighet som gåva, säger Svante Båth.

På tisdagen gick tre av dem jobb inne på Solvalla.

– Alla tre har sänkt tiderna helt enligt plan. Glenn, Onemorebirthday och Huron Bro travade mellan 1.20 och 1.22 över 1600 meter på väldigt positivt sätt, säger Svante Båth.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.