Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dancinginthedark M. till avel

Foto: LISA PHOTO
Dancinginthedark M. Foto: LISA PHOTO

Dancinginthedark M. var en av de bästa treåringarna i USA under fjolåret.
Nu är tävlingskarriären avslutad och han går till avel i Australien.

Publicerad:

Dancinginthedark M. (e. Readly Express) är uppfödd av Menhammar Stuteri och tävlade framgångsrikt som tvååring och treåring i Marcus Melanders regi. Han vann bland annat en final i Kentucky Championship Series och Stanley Dancer Memorial. I det förstnämnda loppet travade han 1.08,1a/1609 meter.

Tillsammans med Jujubee var han den snabbaste treåringen under år 2021.

Inför årets säsong flyttades han till Åke Svanstedt där det endast blev en start. Nu är tävlingskarriären avslutad. Dancinginthedark M. gjorde 23 starter, vann åtta lopp och tjänade 362.204 dollar.

Han kommer stallas upp som avelshingst på Aldebaran Park i Australien. 

– Aldebaran Park är glada att kunna erbjuda australiensiska uppfödare denna enastående hingst som visat på banan att han är en speciell häst, säger Aldebaran Parks ägare Duncan McPherson till US Trotting.

– Dancinginthedark M. kommer vara här till slutet av avelssäsongen år 2025. Ankomsten visar att australiensiskt trav är erkänt som en marknad för tillväxt och potential, eftersom vi ständigt strävar efter att internationalisera och globalisera sporten, säger Duncan McPherson.

Dancinginthedark M. kommer till Aldebaran Park i slutet av oktober.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.