Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Daniel Redén starkt kritisk – ”Bara nonsens”

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Daniel Redén blev så irriterad att han lämnade lördagens avelsvärdering i Eskilstuna. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Daniel Redén var starkt kritisk efter det att Lionel och Love Matters blivit avelsvärderade under lördagen i Eskilstuna.
– Poängsättningen och avelsvärderingen är bara nonsens, säger han till Trav Og Galopp-Nytt.

Publicerad:

Fyra hingstar, alla fortfarande tävlingshästar, avelsvärderades på Sundbyholmstravet under lördagen. Bland annat då Daniel Redén-tränade duon Lionel och Love Matters. Dessa båda fick 74 respektive 68 poäng. Det innebar att de hamnade i två olika kategorier; Lionel ansågs ha ”högt skattat avelsvärde” medan Love Matters fick rubriceringen ”medelmåttigt skattat avelsvärde”.
– Lionels poängsumma var kanske bra, men det är inte detta jag tänker på, utan principen. Det här är ett dumt system och jag har gång på gång sagt till mig själv att inte närvara under avelsvärderingar, för man blir bara irriterad. Nu var jag ändå spänd på att höra värderingen av Lionel och Love Matters, men jag blev tvingad att gå ut därifrån. Det är nästan så att man inte känner igen sina egna hästar, sade Redén vidare till TGN och fortsatte:
– Det är tur att stoägarna i hög grad inte bryr sig om de här poängbedömningarna utan använder sitt sunda förnuft istället.
En tröst i bedrövelsen för Redén var att hans hästskötare Pär Pergenius utsågs till bästa visare.


Resultat av lördagens avelsvärdering:

Högt skattat avelsvärde (85-71 poäng):

Milligan's School – 83

Enterprise – 77

Lionel – 74


Medelmåttigt skattat värde (70-56):

Love Matters – 68

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS