Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dispens krävs för att använda Juliano Star

Foto: THOMAS BLOMQVIST/TR BILD
ST:s avelschef, Christina Olsson, berättar om de regler som gäller för döda avelshingstar. Foto: THOMAS BLOMQVIST/TR BILD

Det krävs en dispens från Svensk Travsports styrelse för att Juliano Star ska få användas till den svenska stamboken via fryst sperma under 2019.

Publicerad:

Det här informerar ST:s avelschef Christina Olsson om.
– I registreringsreglementets 16 kap 4§ står det att: fryst sperma får användas endast om hingsten varit i livet under betäckningsåret. ST:s styrelse får dock efter ansökan ge tillstånd att fryst sperma, från sedermera död hingst, får användas även året efter det att nämnda betäckningsår löpt ut, berättar Christina Olsson.

Inom UET får en avelshingst användas högst ett år efter att den dött, men reglerna skiftar lite mellan länderna. I Frankrike är det exempelvis stopp direkt när en hingst dör.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS