Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Donato på svensk mark

Foto: Privat
Donato Hanover har kommit till sitt nya hem på Stuteri Broline. Foto: Privat

För en tid sedan stod det klart att den amerikanske avelshingsten Donato Hanover sålts till Sverige och att han ska stallas upp på Stuteri Broline. På tisdagen anlände han till sitt nya hemland.

Publicerad:

Tidigare i år stod det klart att Donato Hanover sålts till svenska ägare och att den framgångsrika amerikanska hingsten ska stallas upp i Sverige. På tisdagen anlände han till sin nya hemvist på Stuteri Broline. Det rapporterar stuteriet via sin Facebook-sida.

Donato Hanover vann Hambletonian 2007 och sprang in över motsvarande 21 miljoner kronor. Han har även varit lyckosam i aveln hittills med avkommot som Shake It Cerry, Check Me Out, Broadway Donna, The Bank och Uncle Lasse.

På svensk mark är D'One den mest framgångsrika avkomman. Stoet sprang in närmare nio miljoner kronor under tävlingskarriären.

Priset för Donato Hanover i aveln kommer att vara 5000 + 50.000 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS