Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ecurie D. har fått en lillasyster

Foto: TR BILD
Foto: TR BILD

Kvällen innan comebacken fick uppfödaren positiva rapporter från Frankrike: Ecurie D. har fått en lillasyster efter Ready Cash.

Publicerad:
Foto: PRIVAT
Första bilden från Normandie. Mamman To Soon ser efter sitt nyfödda stoföl efter Ready Cash. Foto: PRIVAT

Bara ett par timmar tidigare uttalade sig Süleyman Yüksel i Travronden som delägare inför Ecurie D.s comeback i morgon. Några timmar senare får han göra det som uppfödare till stjärnans lillasyster.

– Vid 18.30 fick jag meddelande från Frankrike. Jag fick veta att To Soon hade fölat och att allt hade gått bra. 

Skönt?
– Ja, hon hade gått över tiden två veckor och man har funderat varje dag på slutet. Att föla är alltid ett känsligt moment och man är alltid orolig för att det ska hända något. Med en sådan här häst är det ännu mer speciellt. Ecurie D.s mamma och Ready Cash som pappa.

Hade det varit en hingst kunde man kanske ha sålt en liten del, men den här kommer inte vara till salu för några pengar.

Yüksel lyckades köpa loss Ecurie D.s mamma To Soon (e. Muscles Yankee) och han har hunnit föda upp hingsten Top Leader (e. Fabulous Wood) som föddes i fjol. To Soons senaste avkomma är hennes andra sto. Sedan tidigare finns fyraåriga Fascination D.K. (e. Maharajah).

– Många har sagt att det skulle vara roligt med en hingst efter Ready Cash, men jag har alltid velat ha att sto från den här mamman. Ready Cash gör inte saken sämre. Jag vill kunna avla vidare på den här blodslinjen. Hade det varit en hingst kunde man kanske ha sålt en liten del, men den här kommer inte vara till salu för några pengar.

Född i Frankrike, men svenskregistrerad?
– Ja, alla To Soons avkommor ska vara svenskregistrerade.

Kommer hon att tävla?
– Tanken är att hon ska tävla och sedan gå till avel.

Brukar du ha namnen klara förresten?
– Inte den här gången i alla fall. Min fru brukar inte vara så intresserad, men hon brukar hjälpa mig med namnen. Det får bli något väldigt speciellt den här gången.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.