Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Elitloppsvinnaren byter stuteri

Foto: TR BILD
Magic Tonight vid segern i Elitloppet 2015. Foto: TR BILD

Med nästan tio miljoner kronor på kontot gjorde Magic Tonight sin sista start i oktober 2017 – samma år föddes hans första svenskfödda avkommor. Nu står det klart att avelshingsten byter stuteri till nästa år.

Publicerad:

Sommaren 2013 flyttade den då fyraårige hingsten Magic Tonight till Sverige och Roger Walmann. På svensk mark kom hästen att fira stora framgångar – den allra största segern kom 2015 när han tillsammans med Örjan Kihlström i sulkyn ledde hela vägen i både försök och final av Elitloppet.

I finalen klockades han till 1.09,7a/1609 meter. I oktober 2017 gjorde Magic Tonight sin sista start. Han pensionerades som tävlingshäst med 20 segrar på 81 starter och 9.929.407 kronor på kontot.

Hästen är numera avelshingst och har 27 färdigregistrerade svenskfödda avkommor. På onsdagen kom hästens ägare SRF Stable med nyheten att hästen byter stuteri. Från och med 2021 kommer han att stallas upp på Björkhaga Stuteri.

Priset för Magic Tonight i aveln är 2000 kronor vid bokning och 20.000 kronor vid levande föl.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.