Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Enkronashästen Olivia Coger slutar – blir mamma i stället

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Olivia Coger efter segern i oaksförsöket på Solvalla i september 2022. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

Hon blev känd som ”enkronashästen” och för sin härliga styrka. Nu går femåriga Breeders Crown-trean och miljonären Olivia Coger till avel.

Publicerad:

Det är tränaren Fredrik Persson som skriver på sociala medier att Olivia Coger (e. Monark Newmen) lägger tävlingsskorna på hyllan efter tre segrar på 28 starter och med 1.146.000 på kontot. Hennes första partner i aveln blir Fourth Dimension.

– Olivia får avsluta efter en framgångsrik tävlingskarriär. Höjdpunkterna är helt klart segern i oakskvalet och tredjeplatsen i Breeders Crown-finalen. Olivia Coger var väldigt stark och fick ofta tuffa lopp. Nu väntar ett nytt kapitel i livet som mamma, skriver Fredrik Persson på Facebook.

Fin treåringssäsong

Olivia Coger hade framför allt en väldigt bra treåringssäsong och sprang då in över en miljon kronor. En faktor som också skapade lite extra rubriker var att hästen lottades ut i 20 andelar för bara en krona styck. En av delägarna blev tv-profilen Matteus Lillieborg.

Läs Travrondens reportage med Olivia Coger inför oaksfinalen 2022 här.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.