Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fransk avelshingst död

Foto: Claes Kärrstrand/Hingstfotografen
Kiss Francais och Michael Demmers. Foto: Claes Kärrstrand/Hingstfotografen

Pappan till Attraversiamo har gått ur tiden. Franske Kiss Francais var länge uppstallad i Sverige, men återvände sedan till hemlandet. Där slutade han också sina dagar.

Publicerad:

Kiss Francais föddes 1998 och debuterade sedan som tvååring för Pierre Allaire. På tävlingsbanan sprang han in drygt två miljoner kronor innan en karriär som avelshingst i Sverige tog vid.

Reve d'Udon-sonen stallades upp på Västerbo Stuteri och fick sin första svenska kull 2006. Från slutet av 2009 och framåt var han sedan i Lutfi Kolgjinis ägo.
– Det var en speciell häst. Vi hittade honom i Frankrike och jag trodde att han skulle passa bättre på svenska märrar med sitt Reve d'Udon-blod. Och det gjorde han ju bevisligen, säger Michael Demmers på Västerbo Stuteri.
– Han fick inte det bästa stomaterialet, men blev ändå pappa till sju miljonärer.

En av dessa är fjolårets kriteriefavorit, Attraversiamo. Svante Båths löfte har hittills tjänat 2.668.500 kronor och är med det vinstrikast av Kiss Francais avkommor. 

Bland övriga miljonärer märks Västerbo Face It, Ni Talar Bra Latin och alltjämt aktive Ochongo Face. Totalt fick Kiss Francais 246 svenskfödda avkommor.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS