Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Greenshoe syndikeras

Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild
Greenshoe och Marcus Melander. Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild

Treårige Greenshoe har varit den stora snackisen på amerikansk mark i år. Nu har ägarna tagit beslutet att låta honom syndikeras – och det är redan klart var han kommer stallas upp som avelshingst.

Publicerad:

Tävlingskarriären närmar sig sitt slut för Marcus Melander-tränade Greenshoe (e. Father Patrick). På torsdagen kom nyheten att ägarna till den treårige hingsten ska låta honom syndikeras.
– Han visade tidigt talang i träningen under våren som tvååring. Han är, enligt mig, den mest kapabla och mest tekniska hästen sedan Muscle Hill och det föds nog bara tio hästar som honom på ett århundrade. Jag ser fram emot att följa hans karriär som avelshingst och jag kommer självklart att betäcka mina bästa avelsston med honom, säger Anders Ström, Stall Courant, i ett pressmeddelande.

Greenshoes mamma är Designed To Be (e. Donato Hanover) som sprang in 656.166 dollar som tävlingshäst. Greenshoe är hennes första avkomma.

Greenshoe kommer bara tävla fram till och med att denna säsong är slut och ska sedan att stallas upp på Hanover Shoe Farms i Pennsylvania i USA.
– I nästan ett århundrade har Hanover Shoe Farms knutit de bästa avelshingstarna till sig och vi fortsätter att knyta till oss topparna. Potentiella hingstar av Greenshoes kaliber dyker inte upp ofta, men när de väl gör det så hör de hemma hos oss. De första avkommorna efter Greenshoe kommer att vara med och skriva travhistoria, säger Russel Williams, Hanover Shoe Farms, i ett pressmeddelande.

Dr. Bridgette Jablonsky är vice president på Hanover Shoe Farms.
– Det är med stor glädje som jag tog del av den här nyheten tillsammans med övriga travvärlden idag. Jag blev kär i Greenshoe första gången jag såg honom tävla. För mig är han generationens häst. Han kan göra saker som jag inte sett andra hästar göra. Hans acceleration är magisk.

Greenshoe har haft en fantastisk karriär på tävlingsbanan och så sent som under natten till fredagen tog han en överlägsen seger i ett försök i Kentucky Sire Stakes. Brian Sears gav honom full anfallsorder under den sista quarten och han lämnade konkurrenterna och vann på 1.08,9a/1609 meter. Finalen i Kentucky Sire Stakes körs på The Red Mile på söndag. 

Inför finalen står han noterad för åtta segrar på tolv starter. Han har sprungit in 828.223 dollar och innehar rekordet 1.08,6a/1609 meter.

I augusti blev Greenshoe tvåa i Hambletonian bakom Forbidden Trade. Greenshoe ropades in under namnet Rifleman i Kentucky 2017 för 330.000 dollar och ägs till 70 procent av Stall Courant. Övriga delägare är Hasse Backe, Lasse Granqvist och Morten Langli.

Kretsen kring Greenshoe meddelar att hästen kommer att starta tre till fyra gånger till i år. Förutom finalen av Kentucky Sire Stakes kommer han också att starta i Kentucky Futurity den 6 oktober samt i Breeders Crown den 26 oktober. Eventuellt kommer Greenshoe också att finnas med bakom bilen i TVG Final på Meadowlands den 23 november.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.