Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Halvvägs till miljarden

Foto: Mia Törnberg/TR Bild
Super Arnie gick bort 2013, men hans avkommor fortsätter att springa in pengar. Foto: Mia Törnberg/TR Bild

Landets meste avelshingst är i topp även när det gäller insprungna kronor. Nu har Super Arnies avkommor tjänat över en halv miljard.

Publicerad:

500.034.252 kronor för att vara exakt i skrivande stund. Han följs närmast av Alf Palema vars söner och döttrar travat in omkring 430 miljoner kronor.

Super Arnie, som gick bort 2013, fick 1.856 svenskfödda avkommor – drygt hundra fler än Spotlite Lobell som är tvåa på den listan. Super Bowl-sonen korades till Elithingst 2000 och var svensk hingstchampion mellan 2006 och 2009. 

Hans vinstrikaste avkomma är Gigant Neo (20.254.374 kronor) och ytterligare fyra tog sig över tiomiljonersgränsen: Noras Bean, Super Light, Camilla Highness och Beanie M.M. 

Super Arnie har varit framgångsrik även i nästa led, som morfar till bland andra Giant Superman, Reven d'Amour och Ed You. Den egna tävlingskarriären inbringade motsvarande två och en halv miljon svenska kronor. Han tränades av Continental Farms och kördes av Berndt Lindstedt.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS