Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Här är Nuncios första föl

Foto: Privat/Maria Holmén/Montage
Nuncio har fått sitt första föl. Han kommer att döpas till King Kennedy. Foto: Privat/Maria Holmén/Montage

2018 var storstjärnan Nuncios första år i aveln. Nu har han fått sin första avkomma – en hingst som nedkommit efter Ursula Knick.

Publicerad:

Det är ägarpseudonymen Betonghåltagning NBT AB som Thomas Mickelsson står bakom som kan ståta med att äga den förstafödda avkomman efter Nuncio genom tiderna. Det är hans sto Ursula Knick (e. Ready Cash) som blivit mamma. Ursula Knick sprang in 219.299 kronor under tävlingskarriären.
– Det är riktigt trevligt. Det blev en hingst och vi kommer att behålla honom, säger Thomas Mickelsson som kommer betäcka Ursula Knick med Nuncio även 2019.

– Han var en fruktansvärt bra tävlingshäst och är väldigt prisvärd i aveln med tanke på vad han presterade på tävlingsbanan.

Thomas Mickelsson berättar att han redan bestämt vad fölet ska heta – King Kennedy som en hyllning till fotbollsspelaren Kennedy Bakircioglü.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.