Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kolgjini säljer fölston – ska sluta föda upp hästar

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Foto: Maria Holmén/TR Bild

Lutfi Kolgjini ska sluta med uppfödning av travhästar. Samtliga fölston i hans svenska rörelse är nu till salu och för Sulkysport förklarar han varför.
– Jag har helt enkelt tröttnat på att jobba oerhört hårt med allt, säger Kolgjini.

Publicerad:

På söndagen rapporterade Sulkysport att Lutfi Kolgjini avvecklar sin avelsverksamhet. För sajten berättar han dessutom att han inte tänker ta ut någon tränarlicens för nästa år.
– Vi har haft, och har fortfarande, en fantastisk travsport i Sverige, men det är ju ingen hemlighet att jag varit starkt kritisk länge mot hur saker och ting sköts och fungerar. Jag har hållit på med det här i 45 år, fyller 60, har helt enkelt tröttnat på att jobba oerhört hårt med allt, säger Kolgjini till Sulkysport.
– Därför har bestämt mig för att lägga ner uppfödningen och inte förnya min licens nästa år. Jag ska i stället lägga allt fokus på att hjälpa Adrian och Dante med träningsrörelsen.

På sin webbplats har Kolgjini lagt ut ett femtiotal fölston till försäljning – det är samtliga i den svenska avelsrörelsen. Däremot behåller han fem stycken franska märrar.
– Jag har köpt betäckningsrätter i bland annat Ready Cash och Bold Eagle och det vore dumt att inte använda dem, säger Kolgjini till Sulkysport.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS