Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lome Kongen är död

Foto: Mia Törnberg/TR Bild
Lome Kongen under sin tid i Jan-Olov Perssons regi. Foto: Mia Törnberg/TR Bild

En av de främsta avelshingstarna på kallblodssidan har lämnat jordelivet. Lome Kongen hittades död i sin hage.

Publicerad:

Förra året köptes norskfödde Lome Kongen (e. Spikeld) till Sverige av Annelen Ahlström och Malin Persson, men sejouren i deras ägo blev dessvärre inte särskilt långvarig. På fredagen dog den 19-årige hingsten hemma i hagen.
– Han blödde från nosen, så troligtvis är det en blodådra som har brustit. Kvällen innan var han pigg och glad som vanligt. Det är fruktansvärt tungt och saknaden är stor, säger Malin Persson till Trav og Galopp-Nytt.

Lome Kongen sprang in över 2,5 miljoner kronor på tävlingsbanan och verkade sedan som avelshingst med stor framgång. 2011 tog han sig in på den svenska topp tio-listan och där är han kvar än i dag.

Han har lämnat hästar som Föynland Kongen, Trippa Undan och Art Nökkve och förärats omdömet A – mycket god förvärvning – för sina insatser i aveln.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS