Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Maharajah-satsningen fortsätter i Gävle

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Daniel Olsson tillsammans med Maharajah 2022. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

För åttonde året i följd arrangeras Maharajahs Stoserie på Gävletravet med både fina prispengar och hederspriser.
– Vi ser fram emot årets serie och att dela ut Sveriges mest värdefulla hederspriser, säger Menhammars försäljningschef Daniel Olsson.

Publicerad:

Det är tio år sedan Maharajah tog sin efterlängtade Prix d'Amérique-seger i ovädret på Vincennes. Den efterföljande karriären som avelshingst blev också en succé och han har nu varit fullbokad i tio års tid. Under fjolåret sprang hans avkommor in hela 51,6 miljoner kronor!

Fasta klasser

Maharajahs Stoserie är en löpningsserie i Gävle som nu går in på sitt åttonde raka år. 
– Precis som 2023 kommer vi att köra sex försök och hålla oss till två fasta klasser, som slog väl ut 2023. På så vis blir det enklare att matcha hästarna. Finalen körs den 31 oktober, där det förutom fantastiska priser från Menhammar även nästa år blir ett förstapris på 100.000 kronor, säger Gävletravets sportchef Mathias Gustafsson på banans webbsida.

I finalen erhåller segrande hästägare en fri levande fölavgift för betäckningsåret 2025 med avelshingsten Maharajah. Dessutom får segrande hästs uppfödare i finalen en fri levande fölavgift med Who’s Who 2025 och ägaren till den häst som blir tvåa i finalen en fri levande fölavgift med From Above.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.