Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Näste norrman till Sverige?

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Bork Odin inför Elitkampen 2015. Foto: Maria Holmén/TR Bild

Först Tekno Odin och nu Bork Odin? Norges ledande avelshingst kan även han vara på väg till Sverige.

Publicerad:

I onsdags avslöjade norska Trav365 att Tekno Odin var såld till Sverige. Nu skriver samma sajt att Bork Odin kan följa honom i spåren.
– Det rör sig om seriösa och duktiga aktörer som traditionellt sett har investerat i varmblod, säger Bork Odins ägare Tom Krageboen till Trav365.

Krageboen vill inte uppge vilka spekulanterna är eller hur mycket pengar det handlar om. Däremot berättar han att han kan tänka sig att sälja championhingsten.
– Ja, men det är bara på grund av min egen hälsosituation samt sämre villkor för kallblodsuppfödning i Norge som jag överväger en försäljning, säger Krageboen till Trav365.
– Å andra sidan är det svårt att sälja en häst som jag älskar och som uppfyllt många av mina travdrömmar. Och som norsk kallblodsman tycker jag att det är galet att svenskarna få ta över stora delar av vårt arv.

Bork Odin (e. Moe Odin) vann den norska hingstligan i fjol och slutade trea i den svenska. Trav365 skriver att han har varit fulltecknad de senaste åren och är så även tre år framåt i tiden.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS