Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Prodigious blev 21 år gammal

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Prodigious är död, blev 21 år gammal. Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

En av Frankrikes främsta avelshingstar har dött.
Under torsdagen dog Prodigious på Haras de Fresneaux, 21 år gammal.

Publicerad:

Familjen Dubois har sedan lång tid tillbaka varit framstående på den franska avelsmarknaden med många starka avelshingstar. Nu har ett av deras mer framstående namn dött. Prodigious (e. Goetmals Wood) fick närmare 1000 registrerade avkommor i Frankrike och tillsammans har de sprungit in över en halv miljard svenska kronor.

Två av hans avkommor har tjänat tio miljoner kronor eller mer, det i Carat Williams och Earl Simon. I franska hingststatistiken har han haft platsen strax bakom Ready Cash de senaste åren.

Racing Brodda främst

På den svenska marknaden har han fått 143 avkommor där Racing Brodda är den mest kända med 7,8 miljoner kronor. Totalt har han fyra miljonärer. Han fick sin första svenskregistrerade avkomma 2009, 2023 fick han en avkomma.

På tävlingsbanan blev det en rad framgångar för Prodigious själv. 60 gånger startade han, största triumfen kom som fyraåring i Criterium Continental.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.