Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ready Cash-hingst såld - flyttar till Sverige

Foto: Elise Fossard
Foto: Elise Fossard

Ett syndikat har köpt den toppstammade hingsten. Nu flyttar han till Sverige för avelsarbete. 

Publicerad:

I drygt tre månader har ett syndikat innehållande flera välkända svenska namn försökt köpa femårige Express Bourbon (e. Ready Cash). Det berättar Tomas Thell på Hingstdepån i Östergötland AB samma dag som affären blev helt klar. 

– Vi har jobbat ganska länge med det här, så det känns bra. Syndikatet är bildat mellan uppfödare i Norden, säger Thell. 

Däribland finns förstås Hingstdepån och bland annat uppfödarna bakom pseudonymerna Global, Doc, Xanthis, Thai och Simoni. Hingsten kommer att stå hos Dan Hultberg. 
Express Bourbon har en spännande stamtavla med mamma Kamera Bourbon som är undan Etta Extra, som i sin tur har lämnat både Qualita Bourbon och Mara Bourbon

– Jag tror inte jag överdriver om jag säger att han, bland de hingstar som finns, har ett av de bästa möderne man kan hitta. 

Klar för avelsvärdering

Express Bourbon anmäldes till avelsvärderingen på Solvalla i hopp om att affären skulle bli av vilket innebär att han kommer han att visa upp sig där 13 mars.

På tävlingsbanan inledde Express Bourbon karriären lovande med fyra segrar på åtta starter. Sedan dess har skador stört honom och efter en mindre lyckad comeback i november stannade han på 81 680 euro intjänat hos Sébastien Guarato. 

– Jag såg den här redan som treåring och jag tyckte han var riktigt fin. Eftersom han inte har placerat sig i något grupp-lopp så var den här affären möjlig. Annars hade det skenat iväg med tanke på att det handlar om en Ready Cash-hingst. 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS