Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Rebuff blir avelshingst i Indiana

Foto: ATG.SE och JOHAN BERGMAN/TR BILD
Lucas Wallins treåringsstjärna Rebuff blir avelshingst i Indiana. Foto: ATG.SE och JOHAN BERGMAN/TR BILD

Nu är det helt klart att Lucas Wallin-tränade Rebuff slutar att tävla för att istället påbörja en spännande karriär som avelshingst på Victory Hill Farm i Indiana

Publicerad:

.Redan för knappt två veckor sedan berättade Lucas Wallin för Travronden att Rebuff (e. Muscle Hill) var på kontroll i Kentucky för att kolla spermakvalitén. Wallin poängterade att han som tränare skulle tycka det var häftigt att tävla vidare med den treårige hingsten samtidigt som han insåg värdet i Rebuff som avelshingst. Kontrollen gick bra och nu har ägarna, bland annat Lucas Wallin, bestämt att det blir avel och inget mer tävlande.

– Jag kan knappt vänta på chansen att få träna hans hingstar och ston, säger Lucas Wallin till drf.com.

Rebuff segrade under det här året bland annat i Kentucky Futurity och sprang sammanlagt in 518.395 dollar, vilket innebar totalt 962.490 dollar under hela karriären. Han var också den allra snabbaste treåringen under 2022.

Rebuff kommer att vara tillgänglig via fryst sperma till Europa.
 

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.