Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Revelation blir avelshingst på Björkhaga Stuteri

Foto: LENA EMMOTH / TR BILD
Revelation och Magnus A Djuse. Foto: LENA EMMOTH / TR BILD

Storloppsvinnaren Revelation har tävlat färdigt. Nu stallas sexåringen upp på Björkhaga Stuteri för att bli avelshingst.

Publicerad:

Hingstens största merit tog han redan som tvååring när han vann Svensk Uppfödningslöpning tillsammans med sin dåvarande tränare Per Nordström i sulkyn. En seger som bärgades före Armani Degato och Global Badman.

Som treåring kvalade Revelation in till finalen av Breeders Crown där han blev femma, då i träning hos Robert Bergh. Därefter har Revelation i tur och ordning tränats av Thomas Uhrberg, Timo Nurmos och Preben Sövik.

Nu står det klart att han tävlat färdigt. Karriären summeras med drygt 2,2 miljoner intjänat på 26 starter. Till Travronden meddelar Björkhaga Stuteri att han kommer stå uppstallad som avelshingst hos dem.

På Björkhaga Stuteri finns sedan tidigare möjlighet att boka avelshingstar som Forfantone Am, Racing Mange och Önas Prince. Prislappen för Revelation i aveln blir 5.000 kronor vid bokning och 30.000 kronor vid levande föl.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.