Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Så mycket kostar Nuncio

Foto: MICKE GUSTAFSSON/KANAL 75
Nuncio med sin tränare Stefan Melander i sulkyn. Foto: MICKE GUSTAFSSON/KANAL 75

I helgen kom nyheten att Nuncio blir kvar i Sverige. Menhammar Stuteri har köpt in sig i hingsten och nu har man också bestämt priset för honom i aveln.

Publicerad:

Frågorna kring Nuncios framtid har varit många, men i helgen blev det klart att Stefan Melander väljer att behålla hingsten i Sverige. Menhammar Stuteri har köpt in sig i Nuncio som kommer att verka för stuteriet framöver. Nuncio har redan nu fått en profil på Menhammars hemsida där man också avslöjar vad han kommer att kosta vid bokning samt levande föl-avgift. Nämligen 5.000+75.000 kronor.

Framtiden för en av världens bästa travhästar är alltså bestämd, men tävlingskarriären behöver inte vara över för Nuncio än. 
– Jag kan inte lämna besked på det, ni vet hur jag är. Som han kändes i jobbet förra veckan så kan han åka ned till Frankrike och starta. Han har bara en sak att bevisa och det är att slå alla hästar på Vincennes. Vi får se. Nu väljer jag mellan ett lopp på Jägersro och Prix de Belgique, sade Stefan Melander så sent som i lördags.

Nuncio har hittills tjänat 28.660.230 kronor och vunnit i 42 av sina 63 starter. Först i start nummer 55 missade han prispallen för första gången, något han hittills endast gjorde vid tre tillfällen. I samtliga tävlingssäsonger så här långt har han sprungit under 1.10,0.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.