Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Superstoet till avel: "Otroligt spännande"

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Framgångsrika Dibaba har gjort sin sista start. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Hon sprang in över 4,6 miljoner kronor och segrade i bland annat Drottning Silvias Pokal. Men nu är tävlingskarriären över för det toppstammade stoet.

Publicerad:

Tävlingskarriären är över för SRF Stables Dibaba (e. Ready Cash–Moonlight Kronos). Det sexåriga stoet går till avel efter att ha tagit elva segrar på 39 starter och sprungit in 4.610.500 kronor, det bekräftar Magnus Rundgren, vd för SRF Stable.

– Vi har beslutat att hon ska få avsluta sin karriär. Det är en fantastisk häst och det ska bli intressant att följa henne i aveln, säger Magnus Rundgren.

Dibaba kommer att betäckas i vår. Med med vilken hingst är än så länge inte bestämt.

– Vi vill få henne betäckt så tidigt som möjligt i vår och nu hinner vi fundera noga på vilken hingst vi ska välja. Det är alltid otroligt spännande med sådana här supermärrar. Det blir en lång väntan. Men det blir en spännande väntan, säger Magnus Rundgren.

Dibaba tävlade hela karriären för Roger Walmann. 2018 vann hon Drottning Silvias Pokal. 2017 var hon tvåa i både Svenskt Travoaks och Breeders Crown.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.