Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Treåringen syndikeras – för 33 miljoner kronor

Foto: Le Trot
Face Time Bourbon vid segern i EM för treåringar på Vincennes. Foto: Le Trot

Sju segrar på åtta starter – senast i EM för treåringar på fredagen. Face Time Bourbon har inlett tävlingskarriären strålande och nu väntar avelsdebut i vår.

Publicerad:

Face Time Bourbon ska syndikeras som avelshingst enligt Paris Turf som också presenterar priset för andelarna. 40 betäckningsrätter i treåringen säljs ut för 80.000 euro styck. Det innebär alltså totalt 3,2 miljoner eller drygt 33 miljoner svenska kronor.

Paris Turf skriver också att priset för Face Time Bourbons avelstjänster är satta för kommande år. De kommer att uppgå till 5.000 euro vid bokning och 15.000 euro vid levande föl.

Face Time Bourbon är en son till Ready Cash och Vita Bourbon (e. Love You). Modern sprang själv in 107.770 euro och har ett möderne utöver det vanliga. Hennes mormor är Etta Extra (e. Florestan), som lämnat euromiljonärerna Mara Bourbon (e. And Arifant) och Qualita Bourbon (e. Love You), och mormors mormor är elitloppsvinnaren Dimitria (e. Maria).

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

Andra läser också

    ANNONS