Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Wild Honey fick föl efter Propulsion

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Wild Honey inför hennes start i Prix d'Amérique 2018. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

På tisdagen föddes andra avkomman efter flerfaldige miljonären Wild Honey. Wild Honey födde ett stoföl med Propulsion som pappa.

Publicerad:

I fjol blev Wild Honey mamma för första gången. Då föddes nämligen en hingst efter Propulsion som sedermera kom att döpas till Hilarious Zet.

På tisdagen nedkom andra avkomman, ett sto, efter Wild Honey. Återigen med Propulsion som pappa. Det rapporterar Zet Stallions i sociala medier.

Den numera nioåriga Wild Honey, som är stationerad på Irland för avel, hade en framgångsrik tävlingskarriär och vann 26 av 51 starter. Hon sprang in drygt 13,7 miljoner kronor. Hon tävlade framgångsrikt i USA till en början – som treåring vann hon Hambletonian Oaks, stoklassen av Kentucky Futurity och Breeders Crown för Jimmy Takter.

Inför säsongen 2016 köptes Wild Honey av Stall Zet och för Daniel Redén vann hon bland annat Fyraåringseliten för ston och Lovely Godivas minne. 2018 fanns hon även med i Prix d’Amérique där hon blev utan pengar.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.