Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Han missar avelsvärderingen

Foto: TR BILD
Traders missar avelsvärderingen i Eskilstuna. Foto: TR BILD

Ready Cash-sonen Traders missar avelsvärderingen i Eskilstuna nästa vecka. Detta efter att hingsten gjort sig illa i en kota.

Publicerad:

Traders (e. Ready Cash – Graziella) första kull är född 2018, men 2021 blir debutåret för Traders på svensk mark. Hingsten är redan på plats på Stuteri Brodda i Skåne och tanken var att visa upp honom på avelsvärderingen i Eskilstuna 6 och 7 november. 

Han är dock struken – istället siktar kretsen kring hingsten på att visa upp honom på avelsvärderingen i februari.

– Han har gjort sig illa i en kota som behövde opereras. Det är ingen fara med hästen och det är ingen fara med den framtida avelskarriären. Vi får helt enkelt visa upp honom i februari istället, säger Lennart Peterson-Brodda som ska stalla upp Traders under 2021, i ett pressmeddelande.

Traders tjänade över motsvarande 13 miljoner svenska kronor under tävlingskarriären. Han vann bland annat Prix du Cornulier och besegrade Bold Eagle i Prix Marcel Laurent. Där noterades Traders för sitt rekord, på 1.10,1a/2100 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.