Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tyler Mifsud har beviljats inhibition

Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD
Tyler Mifsud. Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD

Förvaltningsrätten har beviljat Tyler Mifsuds begäran om inhibition. Det ger lärlingen möjlighet att arbeta med djur igen.
– Jag är på jobbet i morgon bitti igen, säger han till Travronden.

Publicerad:

Den 3 juli 2021 fick Tyler Mifsud 3.000 kronor i böter för felaktigt bruk av körspö och i besiktningen efter loppet godkände inte banveterinären Global Be Happy då det hittades märken på hästen. Ekipaget fråntogs sin placering i efterhand och i mars 2023 dömdes kusken till djurplågeri i Jönköpings tingsrätt. 

Tyler Mifsud tog sitt straff och överklagade inte till hovrätten och domen verkställdes. Konsekvensen blev då att länsstyrelsen utfärdade ett djurförbud. Efter beskedet har Tyler överklagat beslutet och även begärt inhibition. Hans önskan om inhibition avslogs av länsstyrelsen – men nu har förvaltningsrätt beviljat den. Något som Aftonbladet var först att avslöja.

För Travronden berättar Tyler Mifsud att tisdagens besked var i det närmaste chockartat.

– Det känns helt otroligt. Som att jag får mitt liv tillbaka igen. Jag fick beskedet vid 15.30 i dag och var i chock först. Jag kunde inte förstå det, det var så mycket vikt som föll från mina axlar, säger Tyler Mifsud.

Redan på onsdagen är Mifsud tillbaka i stallet hos Joakim Lövgren.

– Jag är på jobbet i morgon bitti igen. Det känns fantastiskt bra, som ett barn som väntar på att det ska bli julafton.

Tyler Mifsud berättar att den senaste tiden varit extremt tuff.

– Min största oro har varit väntan. Jag har vetat om att det skulle kunna gå att fixa till men att det skulle kunna ta tid. Jag har oroat mig för att det skulle gå flera år innan det togs tag i. Men nu kan jag gå tillbaka till mitt jobb och så tar vi det steg för steg sedan.

När Förvaltningsrätten kommer med sitt slutliga avgörande är inte bestämt, men fram till dess är Tyler Mifsud tillåten att arbeta med djur igen.

– De här tolv dagarna har varit de mörkaste och tuffaste dagarna i mitt liv. Men nu får jag komma tillbaka och göra det jag älskar.

FAKTA

Inhibition

Inhibition är inom juridiken ett beslut av en högre instans att inställa verkställighet av en dom eller ett beslut.

Inhibitionen innebär inte att domen eller beslutet upphävs, enbart att verkställigheten har skjutits upp. Ofta fattas beslut om inhibition om ett beslut har överklagats till högre rätt och det ännu är oklart om det kommer att verkställas efter överprövningen eller inte.

Källa: Wikipedia. 

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.