Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Enkät: Travaktiva om sitt 2022

Vilket är ditt bästa minne från 2022? Med den frågan gav vi oss ut på stallbacken – och fick de här svaren.

Publicerad:

Mika Forss, kusk

“Det är enkelt att svara på. Det är Breeders Crown-finalen med Lara Boko, hon var otroligt fin den dagen.”

Jennifer Persson, tränare och montéryttare

“Det är när Arch Lane vann på V75, en liten revansch för oss. Men även när jag fick vinna montéfinalen i Rättvik med Västerbo Bankir. Det är något jag minns.”

Stefan Arvidsson, tränare

“När Vilja T.Y.C. vann V75 i Östersund i januari. När hon bara exploderade från fältet och vann helt överlägset. Det var riktigt häftigt.”

Åsa Elmroth, tv-profil

“Först när jag hörde frågan tänkte jag att jag minns absolut ingenting men sedan när man börjar fundera lite så är det inte ett minne utan hela året med Lara Boko. Jag älskar den där hästen. Det är många hästar som tar en del av ens hjärta och hon har verkligen gjort det. Från första början här på Solvallas stallbacke när man såg Mika Forss frustration när det inte fungerade med Lara och han verkligen ville via hur bra hon är. I år har ho verkligen gjort det med ackuratess som man säger. Hon är så fruktansvärt härlig. Jag ska inte äga häst mer har jag sagt men skulle jag få äga Lara Boko säger jag ja.”

Claes Sjöström, tränare och kusk

“Mitt bästa minne är att jag förbättrat mina siffror, fått köra flera lopp och fått flera nya kunder både som tränare och som kusk.”

Hanna Forslin, tränare och kusk

“Det var nog när jag tog en V75-seger alldeles i början på året, i januari (Med Eva-Jeanette Liljebergs Noras Princess, reds. anm.). Det blev en bra början på 2022.”

Erik Lindegren, tränare och kusk

“Jag har många bra minnen från 2022, men jag vann ett känslosamt lopp på Åland med Ochongo Face. Det var inte så mycket pengar men känslosamt var det för jag hade inte kört honom på flera år.”

Petter Lundberg, tränare och kusk

“Det är när jag vann med Neon Bank på Romme från dödens på V75.”

Ulf Stenströmer, tränare

“Jag har två som jag tycker är väldigt roliga. Vi tog en dubbel på V75 på Gävle i somras, eller möjligen maratonloppet. Borups Tornado har varit inblandad i bägge segrarna. Antingen dubbeln på Gävle eller maratonloppet, jag får väl säga maratonloppet. Det var hemmaplan.”

William Ekberg, kusk

“Lärlings-EM på Mallorca, EM-guld!”

Roger Walmann, tränare

“Det bästa minnet är när Bedazzled Sox vann långa E3 i Eskilstuna så klart, men generellt sett är det treåringskullen som varit det stora glädjeämnet i stall Walmann.”

Per Lennartsson, tränare och kusk

“Det tror jag är när Hazard Boko vann gulddivisionsfinalen i februari. Han kom från några fina insatser och hade tur under vägen, det tar jag med mig från det här året.”

Rikard N Skoglund, tränare och kusk

“Det måste ändå vara att publiken är tillbaka på travbanorna. Det var kul att se alla på elitloppshelgen igen med samma stämning man är van vid sedan tidigare efter två-tre väldigt tråkiga år. Att publiken är tillbaka på banorna är mitt bästa minne.”

Oskar Kylin Blom, tränare och kusk

“Det bästa minnet är att jag flyttade till min egen gård, det är något jag alltid kommer bära med mig från 2022. Sedan är jag väldigt stolt över mitt team och stolt över att hästarna levererat under nästan hela året. Vi har tagit flytten på ett bra sätt och slagit alla rekord, det är jag otroligt stolt över.”

Michael Demmers, tränare och uppfödare

“Om vi ser på den aktiva sidan är det när vi vann med Västerbo Maharani här på Solvalla och samma dag vann vi med Västerbo Mixtra i Bollnäs. Det kände jäkligt bra.”

Sabine Kagebrant, vd för Stall Courant

“Jag har flera bra minnen. Ett av de bästa minnena är när Imhatra Am vann Fyraåringseliten under elitloppshelgen, den helgen är alltid fantastisk att vara med på. Sedan hela sagan kring Joviality, att vi fött upp en häst som nu också blev en av de vinstrikaste hästarna den här säsongen. Hon var tvåa i Hambletonian och har tagit andra fina stora segrar. Det är fantastiskt.”

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.