Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ny yrkeshögskoleutbildning för equiterapeuter

Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD
Charlotta Lindgren är equiterapeut och välkomnar den nya utbildningen. Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD

NYKÖPING. Till hösten startar en yrkeshögskoleutbildning för equiterapeuter i Nyköping.
– Underbart. Vi har inte haft en kvalitetssäkrad utbildning sedan 2008, säger Charlotta Lindgren, equiterapeut.

Publicerad:

Equiterapeuter sysslar med friskvård och rehabilitering av hästar och syns numera frekvent i de flesta storstall. 2008 lades utbildningen ned i Katrineholm och sedan dess har inga nya utbildats enligt den kvalitetssäkrade högskolestandarden.

– Medelåldern är numera hög på oss som är utbildade och verksamma i yrket. Att det startas en yrkeshögskoleutbildning till hösten är en verkligt glad nyhet för många runt om i hästbranschen, säger Charlotta Lindgren.

Hippologen Aili Bernhardtz kommer att axla rollen som utbildningsledare på Campus Nyköping.

– Friskvård och rehabilitering av hästar har blivit något av en gråzon. Det saknas idag kvalitetssäkrade utbildningar inom området, något som är absolut nödvändigt för att trygga en hög kompetens kring den kvalificerade yrkesroll som är equiterapeutens, säger hon till Campus Nyköpings hemsida.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.