Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Campo Bahia tillbaka på banan: ”Tillfreds med allt”

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Efter en vår full av avelsarbete är Campo Bahia redo för comeback. Lugauers stjärna visade ingen ringrost i jobbet och nu har tränaren planen klar.

Publicerad:

Under tisdagseftermiddagen visade Conrad Lugauer upp Campo Bahia (e. Muscle Hill) på hemmabanan Jägersro. Snabbjobbet över två varv klockades till 1.13,5/2000 meter efter 1.16,5 första varvet. 

– Då kan ni tänka er hur fort det gick till slut. Jag körde bara sista 800 meterna. Hästen är sjukt bra alltså. Han kändes smidig, spänstig, snabb och stark. Jag är tillfreds med allt, säger Conrad Lugauer strax efter snabbjobbet. 

Fyra storlopp i sikte

Genomköraren var en första indikation på att avelsarbetet inte stört formen på femåringen.

– Jag funderade på om jag skulle köra ett banjobb eller inte. Nu blev det så. Han är en häst som ska gå ut i noga utvalda lopp. 

Det första är Jämtlands Stora Pris i Östersund nästa lördag. Därefter har tränaren tre stora lopp i sikte kommande månaderna. 

– Jag och ägarna skulle gärna vilja vara med i Jubileumspokalen, Hugo Åbergs och Breeders Crown-finalen i USA i oktober. Men allt är upp till Campo Bahia.

Noterbart är att Jämtlands Stora Pris inte har några wild cards i år och hästarna kommer därmed med på poäng. Lugauers häst har 4 314 poäng. En stark siffra, men ingen garanti för att komma med. 

– Tänk om han inte skulle komma med… Då är något fel. Jaja, det finns säkert andra lopp i så fall, säger Lugauer och skrattar.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.