Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Kali Smart har fött sin första avkomma

Foto: FOTO: Privat
Foto: FOTO: Privat

Kali Smart lade tävlingsskorna på hyllan 2022.
Under lördagen den 10 februari födde den tidigare stjärnan sin första avkomma.

Publicerad:

Kali Smart, som ägs av Lufti Kolgjini, gjorde sin sista start i karriären på nyårsafton 2022. Detta efter att ha tagit tolv segrar på sina 37 starter och sprungit in nästan 2,5 miljoner kronor.

Den nederländska travaren var under större delen av karriären tränad av Adrian Kolgjini, och den stora höjdpunkten under karriären kom under våren 2021 när hon sprang hem Fyraåringseliten för ston. En seger som togs på den kvicka segertiden 1.09,8/1640 meter. Kali Smart hann även med att ta hem segern i Diamantstoet under slutet av 2020, och meritlistan kan göras lång.

Har fött sin första avkomma

Under fredagen födde det sjuåriga stoet efter Un Amour d'Haufor sin första avkomma. Det handlar om en son, och far till den nyfödda är ingen mindre än Ready Cash som under sin karriär tog hela 40 segrar på sina 70 starter och travade in knappt 40 miljoner kronor.

 

FAKTA

Kali Smart

  • Far: Un Amour d'Haufor
  • Mor: Olympia Face
  • Ägare: Lufti Kolgjini
  • Uppfödare: Ecurie Smart
  • Karriär: 37 starter: 12-5-3, 1.09,8, 2 464 362kr
ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.