Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Mellby Free har blivit mamma för första gången

Foto: PRIVAT/Malin Albinsson/TR BILD
Mellby Free med sitt stoföl efter Calgary Games. Till höger ser vi stjärnstoet efter segern i Stochampionatet. Foto: PRIVAT/Malin Albinsson/TR BILD

Mellby Free var ett av Europas bästa ston och tjänade över 10 miljoner kronor. Under onsdagen blev hon mamma för första gången.

Publicerad:

Mellby Free (e. Muscle Hill) tränades av Björn Goop under hela karriären och var en stjärna från start. På de första 17 starterna var hon aldrig utanför pallen och vann bland annat Stochampionatet och Breeders Crown. 

Hon var även tvåa i Europaderbyt och EM för ston. Som äldre blev det segrar i både stoeliten och gulddivisionen. Totalt vann hon 20 lopp på 42 starter och sprang in drygt 10 miljoner kronor. 

Hon gjorde sin sista start i november 2021 och togs därefter till avel och betäcktes med Calgary Games.

Foto: PRIVAT
Mellby Free och fölet pustar ut i boxen. Foto: PRIVAT

Under onsdagsmorgonen kom hennes första föl till världen på Mellby Gård. Det blev ett stoföl och hon var försenad mot det beräknade datumet.

– Det gick elva dagar över tiden och vi har vakat här. Allting har gått fint för både mor och dotter och de mår jättebra. Nu har vi ett framtidshopp på Mellby Gård, säger Anneli Emretsson på stuteriet.

Härnäst kommer Mellby Free betäckas med San Moteur. Något som Travronden skrivit om.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.