Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Axevalla öppnar outletbutik

Foto: Claes Kärrstrand/TR Bild
Axevalla travbana. Foto: Claes Kärrstrand/TR Bild

På torsdag slår Axevalla Outlet upp portarna. Med den hoppas Skarabanan hitta nya intäkter till travverksamheten. | Kommunfullmäktige har också sagt ja till att utveckla och investera i Axevalla Hästcentrum.

Publicerad:

– Butiken ligger i ett eget bolag där största delen av vinsten ska gå till travet. Vi hoppas nå många människor utanför travet och därmed hitta en väg till nya intäkter, säger Roger Moström, vd på Axevalla.

Axevalla Outlet kommer att vara en butik på webben. Med ett brett sortiment, främst bestående av kläder och skor.

– Hästsortimentet kommer att vara det minsta. Detta eftersom vi har ett par leverantörer och närliggande butiker som vi är väldigt rädda om. Får vi den här idén att fungera hoppas vi att det inte bara ska gynna oss utan också andra banor, säger Roger Moström.

Axvall blir regionens nav i hästnäringen

Västra Götalandsregionens fullmäktige sa på tisdagen ja till att utveckla och investera i Axevalla Hästcentrum. För Skara kommun innebär regionens satsning att Axvall kan bli ett nav för hästutbildning och på sikt även ett nationellt utbildningscentrum för hästnäringen.

– Jag nåddes precis av det glädjande beskedet att regionfullmäktige ställer sig bakom utvecklingen och investeringen i Axevalla Hästcentrum. Vi är stolta över att få vara en del av kunskapsnavet för hästnäringen i regionen. Det här är en viktig satsning för oss, där vi ser att både landsbygd, näringsliv och besöksnäring kan få positiva effekter, säger utvecklingschef Carolina Esping i ett pressmeddelande.

Magnus Sundén, ordförande i Västergötlands travsällskap.

– Att kunna erbjuda en attraktiv och förstklassig utbildning för ungdomar med ett genuint intresse för hästsport är mycket betydelsefullt. Våra professionella travtränare är ständigt i behov av välutbildad arbetskraft och på sikt kan eleverna vid utbildningen vara nästa generations stjärnor inom hästsporten runt om i Sverige.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.