Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bollnäs ska sola sig i glansen...

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Bollnästravet blir första svenska travbana med en omfattande solcellspark på innerplan. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

På Bollnästravet pratar man om ett historiskt beslut, som ska kunna spara in en hel del pengar.

Publicerad:

I ett pressmeddelande från Södra Hälsinglands Travsällskap släpps nyheten om en planerad solcellspark. På en yta av 1253 kvadratmeter, på banans innerplan, kommer sammanlagt 567 solpaneler att sättas upp.

“Det blir en park på 250 KW som beräknas ska producera 260.000 kilowattimmar per år. Det gör att vi sparar mer än en fjärdedel av vårt behov med egen producerad el. Vi har förvissat oss om att de inte är högre än 2,5 meter och kommer därmed inte skymma någon sikt av banan. De är gjorda av ett solljusabsorberande material och ramarna av svartmålad aluminium som därmed inte heller reflekterar något ljus”, skriver styrelsen för Södra Hälsinglands Travsällskap.

På Bollnästravet har man även monterat en laddstation för eldrivna bilar, som kan komma att utökas med fler i takt med att intresset för ”grön el” ökar.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.