Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hit går arvet efter Margareta Wallenius-Kleberg

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Margareta Wallenius-Kleberg gick bort i april. Hon blev 85 år. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

I våras avled Margareta Wallenius-Kleberg. När arvet efter henne nu ska fördelas är hennes älskade travsport en stor förmånstagare. Det rapporterar Expressen.

Publicerad:

Bouppteckningen efter Margareta Wallenius-Kleberg har lämnats in till Skatteverket, skriver Expressen. Av den framgår en önskan om att prispengar ska avsättas till Margaretas Tidiga Unghästserie på Solvalla de närmaste fem åren efter hennes bortgång. Serien körs fyra gånger om året i fyra olika klasser med 300.000 kronor i förstapris i varje lopp.

Bland förmånstagarna finns även Nordiska Travmuseet och Stiftelsen Stockholms Hästambulans som får en miljon kronor vardera.

Wallenius-Kleberg lämnade efter sig landets mest framgångsrika stuteri, Menhammar, till sina barn Jonas och Annika. Enligt Expressen skrev hon i sitt testamente om en “önskan att Jonas och Annika tillsammans vill sköta och driva Menhammar som en enhet, utan skyldighet att bibehålla hästuppfödningen i den omfattning som föreligger i dag”.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.