Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Reijo Liljendahl och Stig H Johansson i ekonomisk tvist

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild/Montage
Stig H Johansson och Reijo Liljendahl. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild/Montage

I slutet av sommaren lämnade Reijo Liljendahl Stora Alby under hastiga former. Nu rapporterar Expressen om att Stig H Johansson, via sitt aktiebolag, kräver Liljendahl på 95.000 kronor i ersättning för utebliven stallhyra.

Publicerad:

Det var i slutet av augusti som Reijo Liljendahl berättade att han flyttade sin verksamhet från Stora Alby till Östuna. För Travronden motiverade han flytten med att hans dåvarande stall på Stora Alby orsakade en bakteriell infektion.

– Flytten är redan genomförd. Det blev ett hastigt beslut och det grundar sig i att vi började leta fel när några av våra bättre treåringar underpresterade. Vi kom fram till att stallmiljön orsakade en bakteriell infektion på hästarna och vi behövde medicinera dem. Flytten är gjord på inrådan av min veterinär och besiktningsman, sade Reijo Liljendahl till Travronden i samband med flytten.

På fredagen rapporterar Expressen att en ekonomisk tvist blossat upp mellan Stig H Johansson och Reijo Liljendahl. Via sitt aktiebolag kräver Stig H Johansson ersättning om 95.000 kronor för utebliven stallhyra för augusti och september.

– Vi hade ett avtal som Reijo inte har följt och ärendet är skickat till Kronofogdemyndigheten. Det är korrekt att en firma gjorde en besiktning av stallet, men dessa värden visade inte på att det skulle vara en dålig stallmiljö, säger hon. Vi tog dit ytterligare en oberoende auktoriserad saneringsfirma, deras mätningar visade att luftproven hade normala värden för ett stall. Vi vill att alla hästar ska må bra. Det var mögel i innertaket, det stämmer. Men det visade ändå inte att stallet inte gick att bruka. Vi har egna hästar i samma stall. Vi har ett avtal som Reijo inte följt. När han inte betalat så har vi kopplat in en advokat och lämnat ärendet vidare, säger Karin Johansson, som också är styrelseledamot i företaget, till tidningen.

Expressen har även varit i kontakt med Reijo Liljendahl, enligt tidningen kommer tränaren att bestrida kraven.

– Det är så att det är en stor ekonomisk förlust för mig och för mina hästägare när det konstaterades att prover från stallet visade att stallmiljön inte var duglig för tävlingshästar. Det auktoriserade bolagets prov gjorde att jag i samråd med min veterinär flyttade mina hästar, säger Reijo Liljendahl.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.