Sveriges ledande travtidning
ANNONS

De fick ta emot stipendiet från Stefan Johansons minnesfond

Foto: Jessica Ortiz Bergström
Per Redelius, Barbro Lilje och Stefan Eriksson står bakom Sundbyholm Horse Center RF. Foto: Jessica Ortiz Bergström

I fredags fick Sundbyholm Horse Center ta emot 100.000 kronor från Stefan Johansons minnesfond.
Stipendiet tilldelas bland annat för deras disciplinöverskridande insatser inom hästsporten.
– Vi är både hedrade och överväldigade över det här priset, säger Per Redelius, ordförande Sundbyholm Horse Center RF i ett pressmedelande.

Publicerad:

I lördags arrangerade Sundbyholm tävlingar inom ATG Riders League där ryttare som bland annat Jenny Johansson, Emma Emanuelsson och Kajsa Björe deltog. Men kvällen innan fick arrangörerna, Sundbyholm Horse Center RF, ta emot ett stipendium på 100.000 kronor från Stefan Johansons minnesfond. 

Juryn valde att prisa föreningen, som ligger bakom ridsportevenemangen innanför bankroppen på travbanan i Eskilstuna, då de på ett långsiktigt sätt arbetat för en smart och hållbar utveckling av en befintlig arena. I pressmeddelandet skriver de vidare att den strategin är helt i linje med Stefan Johansons önskan om hur hästsverige bör utvecklas. 

- Sundbyholm Horse Center uppfyller på alla sätt stipendiets idé och den utvecklingskraft för hästnäringen som Stefan Johanson personifierade så väl. Det uthålliga arbetet med fokus på samling över disciplingränserna är ett mycket gott exempel för fler att inspireras av, säger juryns ordförande Remy Nilson.

“Kommer ge oss extra energi att fortsätta”

Stefan Johanson gick hastigt bort 2018. Vid tidpunkten för sin bortgång var han vd i Hästnäringens Nationella Stiftelse (HNS), styrelseordförande för Wången AB, Stiftelsen Hästforskning (SHF) och Travrondens moderbolag TR Media samt vice ordförande i styrelserna för Flyinge AB och Ridskolan Strömsholm AB. 

Stefan Johansons Minnesfond instiftades av Hästnäringens Nationella Stiftelse (HNS) tillsammans med Stiftelsen Hästforskning och Stefan Johansons familj, med en rad bidrag från övriga Hästsverige. 

- Vi är både hedrade och överväldigade över det här priset, och vi lovar att vi ska förvalta det på bästa sätt genom att bygga broar mellan sporterna även i framtiden. Det här priset till ära av Stefan Johanson, kommer ge oss extra energi att fortsätta vårt långsiktiga arbete, säger Per Redelius, ordförande Sundbyholm Horse Center RF. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.