Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Järvsöfaks prisar Djuse

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Mats E Djuse blev utesedd till Årets Komet tidigare i år. Nu har han även tilldelats Järvsöfaks Ungdomsstipendium. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Nu är det klart att Mats E Djuse får Järvsöfaks Ungdomsstipendium för 2020.

Publicerad:

Det här stipendiet har delats ut allt sedan 2010 och är på 20.000 kronor. Det instiftades av Norra Hälsinglands Travsällskap, Hudiksvalls Kommun, AB Trav och Galopp (ATG) och Hälsinge Trav AB/Järvsöfaks. Det går till en person under 25 år från Hagmyrens geografiska verksamhetsområde som enligt statuterna ”utmärkt sig genom att visa att denne genom kunnande och ett genuint hästintresse sätter hästen i främsta rummet” och ”som vinner framgångar inom travsporten, både på och/eller vid sidan av själva tävlandet”.

Det här är förstås kriterier som 21-årige Mats E Djuse mer än väl lever upp till. Just nu ligger han sjua i den allsvenska körsvensligan med 73 årssegrar! Priset brukar normalt delas ut under Hagmyrens tävlingar på midsommarafton, men på grund av coronakrisen har banan valt att berätta om nyheten redan nu. Mats får hyllas vid ett senare tillfälle av banpubliken på Hagmyren. Noterbart i sammanhanget är att Järvsöfaks fyller 26 år på midommardagen!

Här kommer juryns motivering:

”Mats E Djuse 21 år, fick sitt genombrott 2019 med 100 segrar och över 6,4 miljoner i inkörda pengar. Detta resulterade bland annat i pris som Årets komet vid Hästgalan i Stockholm. Mats har i år flyttat från Jämtland till Stall Jan-Olov Persson och oss på Arena Hagmyren, med ambitionen att utvecklas och bli ännu bättre inom både träning och tävlingskörning. Mats ser stora möjligheter till detta genom att ta del av andras erfarenheter och ytterligare öka sin kunskap inom travet, både inom och utanför Sveriges gränser.”

 

Tidigare vinnare av Järvsöfaks Ungdomsstipendium:

2019: Emil Eriksson

2018: Elin Fast

2017: Madelene Eriksson

2016: Stina Bäcklund/Carolin Krohn

2015: Erik Holm

2014: Wiktor Kylin-Blom

2013: Hanna Edvinsson/Lisa Gilljam

2012: Jennie Mood

2011: Emelie Mood

2010: Caroline Holm

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.