Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Jenny Pettersson och Alexander Andersson fick Stig H:s skötarstipendium

Foto: TV4
Alexander Andersson Foto: TV4
Jenny Pettersson. Foto: TV4
Alexander Andersson Foto: TV4

För sjunde året i rad delades Stig H Johanssons hästskötarstipendium ut. I år gick det till Jenny Pettersson och Alexander Andersson som båda belönas med 40.000 kronor.

Publicerad:

Jenny Pettersson jobbar till vardags hos Jan-Olov Persson där hon bland annat sköter om kallblodsstjärnorna Stjärnblomster och Lannem Stella. Hon får stipendiet för hennes passhästars prestationer under året.

– Jag blev väldigt förvånad men såklart glad och tacksam. Det är nog mycket tack vare Stjärnblomsters framgångar under förra året. Höjdpunkten var Steggbest Minne, att hon fick vinna det för andra året i rad. Jag tror att det är viktigt att vara lyhörd på hästarnas signaler, att man älskar sitt jobb och får hästarna att älska deras jobb, säger Jenny Pettersson i TV4.

Alexander Andersson är en rutinerad skötare som idag jobbar hos Oskar J Andersson där han bland annat sköter om en av stallets stjärnor i Readly Lavec. Han får stipendiet för en lång och trogen tjänst inom travsporten.

– Nästan lite overkligt, sjukt roligt. Jag tror att jag är inne på 18:e året som hästskötare, även om jag haft en paus där jag försökte göra något annat och ha hästarna som hobby. Men man ramlar tillbaka ganska fort igen, säger Alexander Andersson i TV4.

“Lockar att åka till USA”

Ingen av pristagarna har ännu inte helt bestämt sig för vad de ska göra med pengarna.

– Jag vet inte riktigt, jag vill jobba med kallblod och då är jag på rätt plats. Men det hade också varit kul att uppleva travet från någon annan del av världen, säger Jenny Pettersson.

– Det är inget klart än men det lockar att åka till USA och uppleva travsporten där. Norden och Frankrike har jag sett men jag har aldrig varit i USA, säger Alexander Andersson.

FAKTA

Tidigare skötarstipendiater

  • 2021: Charlotte Andersson, Bergsåker, Anne-Sofie Johansson, Halmstad
  • 2020: Emelie Hillås, Solvalla och Ellinor Wennebring, Solvalla
  • 2019: Jenny Engfors, Boden, Isabell Eriksson, Solvalla
  • 2018: Malin Boman Friberg, Solvalla, Hanna Edvinsson, Hagmyren
  • 2017: Lena Berglund, Solvalla, Maja Bäckman, Rättvik
  • 2016: Åsa Eriksson, Bollnäs, Linda Sundberg, Jägersro
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.