Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Klart med Jim Frick-stipendiater

Foto: TR BILD
De två första stipendiaterna i Jim Fricks minne är nu utsedda. Foto: TR BILD

I Jim Fricks minne startades en stipendiefond i hans namn. Nu är det klart vilka två som blir de första stipendiaterna.

Publicerad:

Åsa Frick, Jim Fricks fru, är en av de som utser stipendiaterna. Det tillsammans med deras barn, representanter från Svensk Travsport och Siljans Travsällskap.

– Det är väldigt roligt att det inkommit så många ansökningar till Jims stipendie redan nu det första året vi delar ut det på det här sättet. Det har varit en tuff uppgift att välja ut två stipendiater men vi tycker att vi landat i två väldigt värdiga mottagare som bidrar till travsporten på olika sätt, säger Åsa Frick i ett pressmeddelande.

Frida Staaf, b-tränare född 2002, med fem hästar i sin ägo, är den ena av stipendiaterna. I motiveringen går det bland annat att läsa att: “Frida trots sin ringa ålder redan börjat skapa sig ett rykte om att kunna omvandla ”omöjliga” hästar.”

Hon får dela stipendiet på 30.000 kronor tillsammans med Jägersros b-tränarförening. I pressmeddelandet står det att de senare får stipendiet för sin satsning på att hjälpa unga travintresserade att ta storhästlicens.

Stipendiet kommer att delas ut vid en ceremoni på Rättvikstravet i samband med V75 under morgondagen.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.