Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nordström och Sundling får stipendium av Stig H

Foto: TR BILD
Emma Nordström (till vänster) och Pernilla Sundling får hästskötarstipendium av Stig H Johansson. Foto: TR BILD

Det blir Emma Nordström och Pernilla Sundling som får vardera 40.000 kronor i utbildningsstipendium av Stig H Johansson.

Publicerad:

Det var i samband med att Stig H Johansson fyllde 70 år som en speciell hästskötarfond inrättades och det blir nu sjätte året som två av landets hästskötare blir belönade för sitt stora arbete. I år var det också rekordmånga nominerade och konkurrensen alltså extra tuff. Valet föll till slut på Emma Nordström och Pernilla Sundling. Båda dessa har haft stora profilhästar under 2021.

Så här lyder juryns motivering:

Emma Nordström:

”Emma Nordström var en starkt bidragande faktor till att Per Nordströms stall hade sitt bästa år någonsin 2021, som skötare till två kulltoppar. Önas Prince vann tolv av fjorton starter och sopade nästan rent i årgångsloppen med segrar i Konung Gustaf V:s Pokal, SprinterMästaren och finalen av Breeders’ Crown, samt tog en andraplats i Derbyt. Med dessa meriter är han inte bara nominerad till Årets Fyraåring, utan även till Årets Häst. Felix Orlando vann fem av elva starter och efter segrar i båda E3-finalerna samt Sikta mot stjärnorna på Mantorp och Vårfavoriten på Solvalla har han blivit nominerad till Årets Treåring.”

Pernilla Sundling:

Pernilla Sundling är uppvuxen med hästar, men har haft anställning som hästskötare sedan hon gick ut årskurs 9. Efter att ha vårdat hästar hos Roger Walmann, Glen Norman och Daniel Redén är det sedan 2015 Reijo Liljendahl som är hennes arbetsgivare. Tidigare skötte hon bland annat Nadal Broline, men den nuvarande stjärnan i hennes vård är Admiral As. Denne klassklättrare blev en följetong i V75 under fjolåret där han var segerrikaste häst med sex vinster, varav tre finaler, på sina sju lopp i STL.

 

 

FAKTA

Tidigare vinnare av Stig H Johanssons hästskötarstipendium:

2016: Åsa Eriksson och Linda Sundberg
2017: Lena Berglund och Maja Bäckman
2018: Malin Boman Friberg och Hanna Edvinsson
2019: Jenny Engfors och Isabell Eriksson
2020: Ellinor Wennebring och Emelie Hillås

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.